divendres, 10 de febrer del 2017

La ruta de L’Escanyapobres. Preparació I

Benvinguts!



Us presentem el bloRuta literària de L'Escanyapobres, a càrrec de tres estudiants del primer curs de Llengua i Literatura Catalanes de la Universitat Rovira i Virgili; som l'Aida Roca, l'Helena Amat i la Yaiza de la Cruz. La nostra intenció en aquest espai és apropar-vos a la novel·la L'Escanyapobres de Narcís Oller i, de retruc, informar-vos sobre el festival “El vi fa sang”, en el qual durem a terme una ruta literària sobre l'obra en qüestió; així doncs, quedarà dividit en dues grans seccions.
Per començar, realitzarem un anàlisi focalitzat en dos dels escenaris clau de la novel·la, el castell i la Coma, el qual quedarà complementat amb estudis de diversos aspectes de L'Escanyapobres tractats en altres blogs. A continuació us en facilitem els links:
http://rutaescanyapobres.blogspot.com.es/
- https://rutalescanyapobres.wordpress.com/
http://lescanyapobresnarcisoller.blogspot.com.es/

A més, periòdicament, compartirem noves dades sobre la ruta literària d'aquesta novel·la, que confeccionarem a mesura que avanci la lectura del llibre.

El 24, 25 i 26 de març se celebra la tercera edició del festival de novel·la criminal en català “El vi fa sang”. Aquesta denominació troba els orígens en l’expressió popular “el vi fa sang, i el pa fa carn”, una frase feta de caràcter religiós, amb la qual cosa es remarca l’esperit català de l’esdeveniment ‒és una expressió pròpiament catalana‒ i posa de manifest les qualitats vinícoles del poble que l’acull, l’Espluga de Francolí. L'acte va néixer com a conseqüència de tres motivacions, explicitades al seu lloc web de la següent manera:

https://www.google.es/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fwww.larutadelcister.info%2Fsites%2Fdefault%2Ffiles%2Fstyles%2F800x%2Fpublic%2Fagenda%2Ffestival_vi_fa_sang2017.jpg%3Fitok%3DrDm1fb9K&imgrefurl=https%3A%2F%2Fwww.larutadelcister.info%2Fiii-festival-internacional-de-novella-criminal-en-catala-el-vi-fa-sang-del-24-al-26-de-marc&docid=OtXFdGp0OvmuLM&tbnid=_nOTN4XjRZ6sOM%3A&vet=1&w=800&h=450&bih=949&biw=1680&q=el%20vi%20fa%20sang%202017&ved=0ahUKEwi4t8rTrajSAhUEVRQKHRBEDroQMwgdKAIwAg&iact=mrc&uact=8#h=450&imgrc=_nOTN4XjRZ6sOM:&vet=1&w=800
-Fer la nostra aportació a la difusió i potenciació de la literatura criminal en català, que no té res a envejar a la que es fa en altres llengües però, en canvi, ha de competir al mercat en inferioritat de condicions.
-Maridar literatura de gènere amb bon vi, tot donant a conèixer els vins que s’elaboren sota la Denominació d’Origen Conca de Barberà.
-Potenciar el patrimoni museístic, natural i històric de l’Espluga de Francolí, una vila molt activa des del punt de vista cultural i associatiu.

D’altra banda, s’aconsegueix atorgar més prestigi literari a la novel·la negra, que, com a gènere popular, la història ha marginat de les obres de referència. 

La nostra aportació consistirà, tal com hem esmentat suara, a idear la ruta literària de L’Escanyapobres i dur-la a terme el dissabte 25 com a acte del festival. 

Si voleu més informació sobre la tercera edició del festival “El vi fa sang”, consulteu el següent enllaç:
https://elvifasang2017.wordpress.com/


El programa d'actes el trobareu fent clic aquí.



Fonts

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada