dijous, 16 de març del 2017

La ruta de L’Escanyapobres. Preparació VI

L'Espluga de Francolí ja es prepara


L’inici del festival “El vi fa sang” s’acosta i els primers símptomes es fan visibles.

Fa temps que en passejar pels carrers de l’Espluga de Francolí trobem cartells anunciant l’acte.


El festival, però, és un esdeveniment que requereix la implicació de tot el poble, no només de l’organització i els assistents. D’aquesta manera, els comerços han començat a adaptar els seus aparadors i a dotar-los d’exemplars de novel·les criminals.


El proper divendres 17 de març es durà a terme el primer acte previ: una taula rodona sota el títol  “Literatura criminal, de la infantil i juvenil a la d’adults”. Aquestes cites prèvies s’allargaran tota la setmana fins arribar el divendres 24, que arrencarà el festival pròpiament dit. El tret de sortida es farà al Celler Cooperatiu amb el brindis inaugural.

Us tornem a enllaçar el programa, aquest cop definitiu.

La 3a edició del Festival internacional de novel·la criminal en català, “El vi fa sang” comptarà amb dues novetats: el projecte teatral Paralelo 1934 i l’estrena de la “Ruta de l’Escanyapobres”. La primera tindrà lloc el dissabte 25 de març a les 22:00h al teatre del Casal de l’Espluga. La ruta literària, sota el nom “Un crim impune”, s’oferirà els dies 25 i 26 de març amb el guiatge de Margarida Aritzeta i Josep M. Vallès. És una gran fita que ajudarà a ampliar la xarxa de rutes literàries del nostre país. Es pot seguir la ruta caminant, en bicicleta o en jeep, tot dependrà dels llocs de la novel·la que es vulgui visitar i si es vol fer completa.


A més, hi haurà altres activitats ja vistes en edicions anteriors com tast de vins, taules rodones, presentacions de novel·les criminals o premis literaris.

L’esdeveniment és mediàtic i fa setmanes que se’n parla a xarxes socials com Facebook o Twitter. A més, els mitjans de comunicació n’han fet diversos articles.

Aquí us en deixem un parell:


Fonts
(16.03.2017, 20:00) https://elvifasang2017.wordpress.com/programadelfestival/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada